Látogasson el webáruházunkba!

Danisco Choozit MA 4001 - 5 DCU (50432)

Webáruház  »  Danisco  »  Choozit MA 4001 - Vegyes starter  »  Choozit MA 4001 - 5 DCU
https://www.sajtsziget.hu/termek/danisco-932178-choozit-ma-4001-kevert-starter-kultura
Danisco Choozit MA 4001 - 5 DCU
Ára:
2 225 Ft

100 liter tejhez

Danisco Choozit MA 4001 - 5 DCU részletes ismertetője

A Danisco Choozit MA 4001 (vagy 4002) nagyon aromás tenyészet, kifejezetten kézműves technológiára fejlesztve. Mezofil dominanciájú parasztházi kultúra, gyors savanyodással és igen jó ízképzéssel. A kistermelői sajtkészítés egyik nélkülözhetetlen kelléke!

Alkalmas lágy sajtok, félkemény sajtok, túró, tejföl készítésére.

*

Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
       
Javasolt: Receptúráinkat itt megtalálod!
 lágysajt,
 gomolya,
szeletelhető félkemény sajtok,
túró és
tejföl készítésére is.


Adagolása: Segítség a 10 liter tejhez szükséges mennyiség kiszámításához!
Kiszerelési egység Ajánlott mennyiség 100 liter tejhez
5 DCU lágysajt:  5-10 DCU 
gomolya és egyéb szeletelhető sajtok: 5-10 DCU
vagy

25 DCU túró: 2,5-5 DCU
tejföl: 2,5-5 DCU

A feltüntetett kultúrázási mennyiségek irányértékek.

Az egységnyi tejhez adandó kultúra mennyisége függ a technológiától, a tej zsírtartalmától és a kívánt végtermék jellemzőitől.

A készítendő sajt kívánt tulajdonságainak eléréséhez további tenyészetek hozzáadása válhat szükségessé.


Ajánlott oltási hőmérséklet:  30 C fok
  • A szükséges mennyiséget közvetlenül a tej felszínére öntjük, 2 perc múlva alaposan elkeverjük

Összetétele:
Lactococcus lactis subsp. lactis Nem tudod mik ezek és mire valók?
Lactococcus cremoris subsp. cremoris
Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetilactis A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus




Segédanyag: maltodextrin, szacharóz
   A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
   
Savasítás: • gyors
Tárolása: Minőségét megőrzi: A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.


+ 4 C fok alatt csomagoláson jelzett ideig.
(Gyártástól számított 18 hónap.)
Víztől, párától óvni kell!
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!