Látogasson el webáruházunkba!

Danisco Choozit TA 60 - 50 DCU (50511)

Webáruház  »  Danisco  »  Choozit TA 60 - 50 DCU
https://www.sajtsziget.hu/termek/danisco-50511-choozit-ta-60-thermofil-starter-_50-dcu_
Danisco Choozit TA 60 - 50 DCU
Ára:
7 580 Ft

Thermofil starter
Kemény sajtok készítéséhez

Danisco Choozit TA 60 - 50 DCU részletes ismertetője

A Danisco Choozit TA 60 kifejezetten  kemény sajtok készítéséhez ajánlott, de túró és tejföl krémsajt és stabilizált lágysajt is készíthető vele.

Gyúrtsajtok készítésénél, tapasztalat szerint, kicsit lassúbb  mint az STI-12.

Aromaképzése gyenge.

*

Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
       
Javasolt: Receptúráinkat itt megtalálod!
 Ementáli, 
 Asiago,
és egyéb kemény sajtok,
tejföl, túró
és gyúrtsajtok készítéséhez.


Adagolása: Segítség a 10 liter tejhez szükséges mennyiség kiszámításához!
Kiszerelési egység Ajánlott mennyiség 100 liter tejhez
50 DCU ementáli:  1,25-2,25 DCU 
egyéb kemény sajt: 1,25-2,25 DCU 

Asiago és szardíniai sajtok pl Fiore Sardo, Pecorino Sardo: 5-10 DCU
túró: 4-6 DCU
tejfől, tejszín: 4-6 DCU


A feltüntetett kultúrázási mennyiségek irányértékek.

Az egységnyi tejhez adandó kultúra mennyisége függ a technológiától, a tej zsírtartalmától és a kívánt végtermék jellemzőitől.

A készítendő sajt kívánt tulajdonságainak eléréséhez további tenyészetek hozzáadása válhat szükségessé.


Ajánlott oltási hőmérséklet:  40 C fok
  • A szükséges mennyiséget közvetlenül a tej felszínére öntjük, 2 perc múlva alaposan elkeverjük
  • 5 DCU/100 liter kultúra használatával az 1,1 -es ph változást 3,75 óra alatt érte el, 40 C fokon.
Összetétele:
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus Nem tudod mik ezek és mire valók?




A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!






Segédanyag: maltodextrin, szacharóz
   A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
   
Savasítás: • 
Tárolása: Minőségét megőrzi: A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
+ 4 C fokon  maximum 3 hónap,
4 C fok alatt csomagoláson jelzett ideig.
(Gyártástól számított 18 hónap.)
Víztől, párától óvni kell!
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!

 Jó sajtkészítést kíván a Sajtsziget.hu webáruház, a kézműves sajtkészítők webáruháza!

 



További képek