Látogasson el webáruházunkba!

Danisco Probat 222 - 100 Dcu (932162)

Webáruház  »  Danisco  »  Choozit Probat 222  »  Probat 222 - 100 Dcu
https://www.sajtsziget.hu/termek/danisco-11393061-choozit-probat-222-_10dcu_2
Danisco Probat 222 - 100 Dcu
Ára:
7 910 Ft

1000 liter tejhez

Danisco Probat 222 - 100 Dcu részletes ismertetője

A Danisco Choozi Probat 222 gyorsan savanyító mezofil homo- és heterofermentatív törzsek keveréke.

Helyettesítője lehet a Flora Danica kultúrának. 

Túlnyomú részt L(+) tejsavat termel.
A   Leuconostoc m. subsp. cremoris-nak köszönhetően, a gyors citrát fermentáció következtében közepesen erős, de kellemes vajas aromát (diacetil) és nagyon sok gázt (CO2) termel.

MM100/101-nél intenzívebb ízű és jobb lyukképző tulajdonságú.

Igen sokrétűen felhasználható.
A tejföl, vaj, rögös túró, vaj és friss sajtok készítésén túl, azokhoz a szeletelhető félkemény kemény, illetve kékpenésszel érő sajtokhoz használjuk ahol kívánatos a sok gáztermelés, a nagy mennyiségű lyuk kialakítása érdekében.

*

Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
       
Javasolt: Receptúráinkat itt megtalálod!
 lágysajtok,
 félkemény sajtok,
kékpenésszel érő sajtok,
friss sajtok, krémsajt
túró, tejföl és vaj készítésére


Adagolása: Segítség a 10 liter tejhez szükséges mennyiség kiszámításához!
Kiszerelési egység Ajánlott mennyiség 100 liter tejhez
10 DCU túró, krémsajt:  5-20 DCU 

  vagy   szeletelhető sajtok: 15-40 DCU

100 DCU vaj: 20-50


A feltüntetett kultúrázási mennyiségek irányértékek.

Az egységnyi tejhez adandó kultúra mennyisége függ a technológiától, a tej zsírtartalmától és a kívánt végtermék jellemzőitől.

A készítendő sajt kívánt tulajdonságainak eléréséhez további tenyészetek hozzáadása válhat szükségessé.


Ajánlott oltási hőmérséklet:  30 C fok
  • A szükséges mennyiséget közvetlenül a tej felszínére öntjük, 2 perc múlva alaposan elkeverjük
  • 10 DCU/100 liter mennyiséget használva a ph érték 6 óra után <=5,9, 30 C fokos oltási és inkubálási hőmérséklet mellett.
Összetétele:
Lactococcus lactis subsp. lactis Nem tudod mik ezek és mire valók?
Lactococcus cremoris subsp. cremoris
Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetilactis A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris




Segédanyag: maltodextrin, szacharóz
   A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
   
Savasítás: • gyors
Tárolása: Minőségét megőrzi: A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
+ 4 C fokon  maximum 3 hónap,
-18 C fokon  csomagoláson jelzett ideig.
(Gyártástól számított 12 hónap.)
Víztől, párától óvni kell!
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!

 Jó sajtkészítést kíván a Sajtsziget.hu webáruház, a kézműves sajtkészítők webáruháza!