Látogasson el webáruházunkba! |
Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához. | ||||||||
Javasolt: | Receptúráinkat itt megtalálod! | |||||||
• | lágysajtok, | |||||||
• | félkemény sajtok, | |||||||
• | kékpenésszel érő sajtok, | |||||||
• | friss sajtok, krémsajt | |||||||
• | túró, tejföl és vaj készítésére | |||||||
Adagolása: | Segítség a 10 liter tejhez szükséges mennyiség kiszámításához! | |||||||
Kiszerelési egység | Ajánlott mennyiség 100 liter tejhez | |||||||
10 DCU | túró, krémsajt: 5-20 DCU | |||||||
vagy | szeletelhető sajtok: 15-40 DCU | |||||||
100 DCU | vaj: 20-50 | |||||||
A feltüntetett kultúrázási mennyiségek irányértékek. Az egységnyi tejhez adandó kultúra mennyisége függ a technológiától, a tej zsírtartalmától és a kívánt végtermék jellemzőitől. A készítendő sajt kívánt tulajdonságainak eléréséhez további tenyészetek hozzáadása válhat szükségessé. |
||||||||
Ajánlott oltási hőmérséklet: | 30 C fok | |||||||
|
||||||||
Összetétele: | ||||||||
• | Lactococcus lactis subsp. lactis | Nem tudod mik ezek és mire valók? | ||||||
• | Lactococcus cremoris subsp. cremoris | |||||||
• | Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetilactis | A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót! | ||||||
• | Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris | |||||||
• | Segédanyag: maltodextrin, szacharóz | |||||||
A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak. | ||||||||
Savasítás: | • gyors | |||||||
Tárolása: | Minőségét megőrzi: | A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt. | ||||||
+ 4 C fokon | maximum 3 hónap, | |||||||
-18 C fokon | csomagoláson jelzett ideig. (Gyártástól számított 12 hónap.) |
|||||||
Víztől, párától óvni kell! | ||||||||
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak! | ||||||||
Jó sajtkészítést kíván a Sajtsziget.hu webáruház, a kézműves sajtkészítők webáruháza! |
|