Webáruház
» Coquard
» Kappa 2 - Pireneusi sajtok starter keveréke
» Kappa 2 - Dl 1
https://www.sajtsziget.hu/termek/coquard-325-kappa-2-kemeny-sajtok-teljes-kevereke-_dl1_
50-100 liter tej elkészítéséhez
COQUARD Kappa 2 - Dl 1 részletes ismertetője
A tejsavbaktériumok speciális keveréke a magas hőn utómelegített, erősen préselt, hosszú érési idejű és un. hegyi sajtok (Abondance, Beaufort) készítéséhez.
*
Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított
keverék a tej közvetlen beoltásához. |
|
|
|
|
Javasolt: |
|
Receptúráinkat itt megtalálod! |
|
• |
Abondance, Gruyere több mint 3 hómapig érlelt, |
• |
Beaufort, Mimolette |
• |
2-12 kg közötti Tomme típusúak, 4 hónapnál hosszabb érleléssel és a |
• |
nagyon hosszú érlelési idejű, Edami vagy Gouda sajtok készítéséhez. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Adagolása: |
|
|
|
|
|
|
|
Kiszerelési egység |
Ajánlott tej mennyiség |
DL 1 |
50 liter hőkezelt, vagy |
100 liter nyers tej
feldolgozásához. |
10 db DL 1 |
10 x 50
liter hőkezelt, vagy |
10 x 100 liter
nyers tej feldolgozásához. |
DL 3,5 |
150 liter hőkezelt, vagy |
300 liter nyers tej
feldolgozásához. |
Tapasztalataink alapján a keverék olyan aktív, hogy megfelelő
tejminőség esetén, az ajánlott dózis megfelezhető. |
Felhasználása: |
|
|
|
|
|
|
|
|
Ajánlott oltási hőmérséklet: |
30-32 C fok. |
|
Inkubációs idő 30 perc és 1 óra között. |
|
Összetétele: |
|
• |
75% Lactobacillus delbrueckii és Lactobacillus helveticus, |
Nem tudod mik ezek és mire valók? |
• |
25% Streptococcus thermophilus |
|
|
A
leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót! |
|
|
|
|
• |
Segédanyag: maltodextrin |
|
|
|
|
A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak. |
|
|
Savasítás: |
• |
Tárolása: |
Minőségét megőrzi: |
A baktérium
kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg,
csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az
aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt. |
|
+ 4 C fokon |
3 hónap |
|
- 18 C fokon |
2 év |
|
Víztől, párától óvni kell! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem
alkalmasak! |