Látogasson el webáruházunkba!

COQUARD Kappa 2 - Dl 1 (002KBC)

Webáruház  »  Coquard  »  Kappa 2 - Pireneusi sajtok starter keveréke  »  Kappa 2 - Dl 1
https://www.sajtsziget.hu/termek/coquard-325-kappa-2-kemeny-sajtok-teljes-kevereke-_dl1_
COQUARD Kappa 2 - Dl 1
Ára:
2 365 Ft

50-100 liter tej elkészítéséhez

COQUARD Kappa 2 - Dl 1 részletes ismertetője

A tejsavbaktériumok speciális keveréke a magas hőn utómelegített, erősen préselt, hosszú érési idejű és un. hegyi sajtok (Abondance, Beaufort) készítéséhez.

*

Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
       
Javasolt: Receptúráinkat itt megtalálod!
Abondance, Gruyere több mint 3 hómapig érlelt,
Beaufort, Mimolette
2-12 kg közötti Tomme típusúak, 4 hónapnál hosszabb érleléssel és a 
nagyon hosszú érlelési idejű, Edami vagy Gouda sajtok készítéséhez.


Adagolása:
Kiszerelési egység Ajánlott tej mennyiség
DL 1 50 liter hőkezelt, vagy
100 liter nyers tej feldolgozásához.
10 db   DL 1 10 x 50  liter hőkezelt, vagy
10 x 100 liter nyers tej feldolgozásához.
DL 3,5 150 liter hőkezelt, vagy
300 liter nyers tej feldolgozásához.
Tapasztalataink alapján a keverék olyan aktív, hogy megfelelő tejminőség esetén, az ajánlott dózis megfelezhető.
Felhasználása:
Ajánlott oltási hőmérséklet:  30-32 C fok.
Inkubációs idő 30 perc és 1 óra között.
Összetétele:
75% Lactobacillus delbrueckii és Lactobacillus helveticus, Nem tudod mik ezek és mire valók?
25% Streptococcus thermophilus

A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!


Segédanyag: maltodextrin
   A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
   
Savasítás:
Tárolása: Minőségét megőrzi: A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
+ 4 C fokon 3 hónap
- 18 C fokon 2 év
Víztől, párától óvni kell!
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!