Látogasson el webáruházunkba!

COQUARD Gamma 3 - Dl 1 (012DBA)

Webáruház  »  Coquard  »  Gamma 3 - Védelmi kultúra  »  Gamma 3 - Dl 1
https://www.sajtsziget.hu/termek/coquard-017bac_x-gamma-1-vedelmi-kultura2
COQUARD Gamma 3 - Dl 1
Ára:
5 280 Ft

100-200 liter tejhez, vagy
300-500 kg késztermékhez

COQUARD Gamma 3 - Dl 1 részletes ismertetője

Védelmi kultúra, fagyasztva szárított formában a tej közvetlen beoltására vagy kéreg kezeléshez.

Lágy sajtok és préselt félkemény sajtok készítéséhez.

Ez a tejsavbaktérium keverék bakteriocinek előállításával hozzájárulhat a nemkívánatos baktériumok, például a Listeria megakadályozásához. Nem pusztítja el a nem kívánt baktériumokat, de korlátozza azok fejlődés.

Csökkenti a kései puffadás kockázatát.



Kéreg kezelés folyamata:
  • 1 DL1 cső teljes tartalmát keverje össze 100 ml tiszta vízzel és 2g sóval.
  • Ezt az oldatot inkubálja 12 órát 35-40 C fokon.
  • Keverje hozzá 3-5 liter, a felület kezelésre használt só (+ egyéb más tenyészetek) oldathoz.
  • Kezelje a sajtokat 2-12 órával a sófürdő után, a keverék maradékát öntse ki.
  • Második kezelés 2-5 nappal később.
  • Harmadik kezelés (szükség esetén) újabb 2-5 nappal később.
Mivel az elkészített oldat nem letárolható, a munka megkezdése előtt számolja ki az elhasználni kívánt mosóvíz, vagy permet mennyiségéhez arányosan az inkubálandó kultúra mennyiségét, a pazarlás elkerülése érdekében.

*

Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
       
Javasolt: Receptúráinkat itt megtalálod!
Lágy és préselt sajtok készítéséhez.





Adagolása:
Kiszerelési egység Ajánlott tej mennyiség
DL 1 100-200 liter tej közvetlen oltására,
300-500 kg késztermék felületkezelésére.
10 db   DL 1 10 x
10 x 



Az adagolás függ a tej minőségétől.
Felhasználása:
Ajánlott oltási hőmérséklet: 
Összetétele:
Lactobacillus Plantarum Nem tudod mik ezek és mire valók?
Lactobacillus Rhamnosus

A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!




Segédanyag: maltodextrin
   A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
   
Savasítás: • nagyon lassú, elenyésző tejsav termelés
Tárolása: Minőségét megőrzi: A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
+ 4 C fokon 3 hónap
- 18 C fokon 2 év
Víztől, párától óvni kell!
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!