Webáruház
» Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
» Gamma 3 - Védelmi kultúra
https://www.sajtsziget.hu/termek/coquard-017bac_x-gamma-1-vedelmi-kultura2
COQUARD Gamma 3 - Védelmi kultúra részletes ismertetője
Védelmi kultúra, fagyasztva szárított formában a tej közvetlen beoltására vagy kéreg kezeléshez.
Lágy sajtok és préselt félkemény sajtok készítéséhez.
Ez a tejsavbaktérium keverék bakteriocinek előállításával hozzájárulhat a nemkívánatos baktériumok, például a Listeria megakadályozásához. Nem pusztítja el a nem kívánt baktériumokat, de korlátozza azok fejlődés.
Csökkenti a kései puffadás kockázatát.
Kéreg kezelés folyamata:
- 1 DL1 cső teljes tartalmát keverje össze 100 ml tiszta vízzel és 2g sóval.
- Ezt az oldatot inkubálja 12 órát 35-40 C fokon.
- Keverje hozzá 3-5 liter felület kezelésre használt só (+ egyéb más tenyészetek) oldathoz.
- Kezelje a sajtokat 2-12 órával a sófürdő után, a keverék maradékát öntse ki.
- Második kezelés 2-5 nappal később.
- Harmadik kezelés (szükség esetén) újabb 2-5 nappal később.
Mivel az elkészített oldat nem letárolható, a munka megkezdése előtt számolja ki az elhasználni kívánt mosóvíz, vagy permet mennyiségéhez arányosan az inkubálandó kultúra mennyiségét, a pazarlás elkerülése érdekében.
*
Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított
keverék a tej közvetlen beoltásához. |
|
|
|
|
Javasolt: |
|
Receptúráinkat itt megtalálod! |
|
• |
Lágy és préselt sajtok készítéséhez. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Adagolása: |
|
|
|
|
|
|
|
Kiszerelési egység |
Ajánlott tej mennyiség |
Bruttó ár |
Akciós bruttó ár |
DL 1 |
100-200 liter tej közvetlen oltására, |
5.280,- |
Ft |
- |
Ft |
300-500 kg késztermék felületkezelésére. |
10 db DL 1 |
10 x |
52.800,- 46.810,- |
Ft |
- |
Ft |
10 x |
|
|
|
Ft |
- |
Ft |
|
Az adagolás függ a tej minőségétől. |
Felhasználása: |
|
|
|
|
|
|
|
|
Ajánlott oltási hőmérséklet: |
|
|
|
|
Összetétele: |
|
• |
Lactobacillus Plantarum |
Nem tudod mik ezek és mire valók? |
• |
Lactobacillus Rhamnosus |
|
|
A
leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
• |
Segédanyag: maltodextrin |
|
|
|
|
A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak. |
|
|
Savasítás: |
• nagyon lassú, elenyésző tejsav termelés |
Tárolása: |
Minőségét megőrzi: |
A baktérium
kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg,
csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az
aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt. |
|
+ 4 C fokon |
3 hónap |
|
- 18 C fokon |
2 év |
|
Víztől, párától óvni kell! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem
alkalmasak! |