Webáruház
» Coquard
» Gamma 1 - Védelmi kultúra
» Gamma 1 -Dl 1
https://www.sajtsziget.hu/termek/coquard-017bac_x-gamma-1-vedelmi-kultura
COQUARD Gamma 1 -Dl 1 részletes ismertetője
A Gamma1 védelmi kultúra használatával csökkenthető a kései sajtpuffadás kockázata, hiszen ez a tenyészet gátolja az olyan nemkívánatos mikroorganizmusok növekedését és aktivitását, mint pl:
- Clostridia,
- Leuconostoc,
- heterofermentatív Lactobacillusok és enterococcusok.
Érlelt, akár magas hőn utómelegített sajtok és érlelt gyúrtsajtok készítéséhez is.
Nagyon jó sótűrő képességgel rendelkezik.
Homofermentatív tenyészet, nagyon lassú savanyodással. Elhanyagolható mennyiségű tejsavat termel.
*
Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított
keverék a tej közvetlen beoltásához. |
|
|
|
|
Javasolt: |
|
Receptúráinkat itt megtalálod! |
|
• |
érlelt sajtok készítéséhez |
• |
|
• |
|
• |
|
• |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Adagolása: |
|
|
|
|
|
|
|
Kiszerelési egység |
Ajánlott tej mennyiség |
DL 1 |
100 liter hőkezelt, vagy |
200 liter nyers tej
feldolgozásához. |
10 db DL 1 |
10 x 100
liter hőkezelt, vagy |
10 x 200 liter
nyers tej feldolgozásához. |
DL 3,5 |
500 liter hőkezelt, vagy |
1000 liter nyers tej
feldolgozásához. |
Adagolása függ a tej minőségétől. |
Felhasználása: |
|
|
|
|
|
|
|
|
Ajánlott oltási hőmérséklet: |
|
|
Starterkultúrával egyidejűleg adjuk a tejhez. |
|
Összetétele: |
|
• |
Lactobacillus Rhamnosus |
Nem tudod mik ezek és mire valók? |
• |
|
• |
|
A
leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót! |
• |
|
• |
|
• |
|
|
|
|
|
• |
Segédanyag: maltodextrin |
|
|
|
|
A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak. |
|
|
Savasítás: |
• nagyon lassú (homofermentatív) |
Tárolása: |
Minőségét megőrzi: |
A baktérium
kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg,
csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az
aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt. |
|
+ 4 C fokon |
3 hónap |
|
- 18 C fokon |
2 év |
|
Víztől, párától óvni kell! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem
alkalmasak! |