Webáruház
» Coquard
» Sigma 98 C - Szárazkérgű Tomme-hoz
» Sigma 98 C - Dl 1
https://www.sajtsziget.hu/termek/coquard-005kia-sigma-98-c-szarazkergu-tomme-aromaja
COQUARD Sigma 98 C - Dl 1 részletes ismertetője
Kemény és félkemény, úgynevezett préselt tanya sajtok tipikus kérgét és aromáját adja.
Lehetővé teszi, hogy a sajtunk természetes száraz kérge narancssárga majd halványbarna színű legyen. Segítségével ízletes és gyönyörű színű sajtot készíthetünk.
Alternatívája lehet a Sigma 97 PY-nek, mely más ízű, de hasonló kérget képez.
*
Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított
keverék a tej közvetlen beoltásához. |
|
|
|
|
Javasolt: |
|
Receptúráinkat itt megtalálod! |
|
• |
Hegyi sajtok készítéséhez. |
|
pl.: Tommes des Pyrénnées és |
|
egyéb érlelt, tipikus tanyasajtok kiegészítő kultúrája. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Adagolása: |
|
|
|
|
|
|
|
Kiszerelési egység |
Ajánlott tej mennyiség |
DL 1 |
Közvetlen beoltásra: 500 liter tejhez. |
|
- Mosóvíz készítéséhez: 1/2 cső 1 liter vízhez.
- 1 liter víz + 10 g só + 1/2 cső Sigma97PY vagy
- 1 liter víz + 10 g só + 1/2 cső Sigma97PY + Annato
- Gyakran használják kombinálva, fél adagot a tej beoltására, majd a kéregkezelés során a fentiek szerint.
|
|
10 db DL 1 |
|
|
|
Felhasználása: |
|
|
|
|
|
|
|
|
Ajánlott oltási hőmérséklet: |
|
|
Lehető leghamarabb, akár már a fejés során is a tejhez adhatjuk. |
|
Összetétele: |
|
• |
Brevibactérium linens, |
Nem tudod mik ezek és mire valók? |
• |
Kluyveromyces Marxianus, |
• |
Debaryomyces Hansenii |
A
leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
• |
Segédanyag: maltodextrin |
|
|
|
|
A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak. |
|
|
Savasítás: |
• nincs (nem számottevő) |
Tárolása: |
Minőségét megőrzi: |
A baktérium
kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg,
csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az
aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt. |
|
+ 4 C fokon |
3 hónap |
|
- 18 C fokon |
2 év |
|
Víztől, párától óvni kell! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem
alkalmasak! |