Webáruház
» Coquard
» Beta 6 - Gouda, Edami
» Beta 6 - Dl 1
https://www.sajtsziget.hu/termek/coquard-0033-beta-6-mezofil-starter-keverek-_dl1_
COQUARD Beta 6 - Dl 1 részletes ismertetője
Homofermentatív mezofil starter kultúra keverék, elsősorban zárt szerkezetű, préselt tésztájú sajtok készítéséhez.
Beta 1-nél aromásabb és nem termel gázt.
Lágy krémes sajttésztát eredményez.
Alkalmas félkemény, zárt szerkezetű sajtok, de savas alvasztású friss sajtok készítéséhez is.
*
Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított
keverék a tej közvetlen beoltásához. |
|
|
|
|
Javasolt: |
|
Receptúráinkat itt megtalálod! |
|
• |
Gomolya, |
• |
savas alvasztású friss sajtok, azaz túrósajtok, |
• |
lágysajt, |
• |
trappista, |
• |
gouda és edami sajtok készítéséhez. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Adagolása: |
|
|
|
|
|
|
|
Kiszerelési egység |
Ajánlott tej mennyiség |
DL 1 |
100 liter hőkezelt, vagy |
200 liter nyers tej
feldolgozásához. |
10 db DL 1 |
10 x 100
liter hőkezelt, vagy |
10 x 200 liter
nyers tej feldolgozásához. |
DL 3,5 |
350 liter hőkezelt, vagy |
700 liter nyers tej
feldolgozásához. |
Tapasztalataink alapján a keverék olyan aktív, hogy megfelelő
tejminőség esetén, az ajánlott dózis megfelezhető. |
Felhasználása: |
|
|
|
|
|
|
|
|
Ajánlott oltási hőmérséklet: |
22-37 C fok. |
|
|
|
Összetétele: |
|
• |
Lactococcus Lactis, |
Nem tudod mik ezek és mire valók? |
• |
Lactococcus Cremoris. |
|
|
A
leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót! |
|
|
|
|
• |
Segédanyag: maltodextrin |
|
|
|
|
|
A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak. |
|
|
Savasítás: |
• az alábbi táblázatban részletesen. |
Tárolása: |
Minőségét megőrzi: |
A baktérium
kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg,
csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az
aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt. |
|
+ 4 C fokon |
3 hónap |
|
- 18 C fokon |
2 év |
|
Víztől, párától óvni kell! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem
alkalmasak! |
Savanyító hatása 100 liter sovány tejben 1db DL1 kapszulát feloldva 22 C fokon:
Óra |
Sav |
Ph. |
3 |
16 |
6,60 |
5 |
18 |
6,50 |
8 |
35 |
5,90 |
15 |
85 |
4,60 |
18 |
90 |
4,50 |
Savanyító hatása 100 liter sovány tejben 1db DL1 kapszulát feloldva 30 C fokon:
Óra |
Sav |
Ph. |
3 |
18 |
6,45 |
5 |
30 |
5,85 |
8 |
80 |
4,70 |
15 |
95 |
4,30 |
18 |
95 |
4,30 |