Látogasson el webáruházunkba!

COQUARD Lambda 25 - Dl 1 (002MFC)

Webáruház  »  Coquard  »  Lambda 25 - Joghurt kultúra, Lactob. Plantarummal  »  Lambda 25 - Dl 1
https://www.sajtsziget.hu/termek/coquard-002mfc-lambda-25-joghurt-kultura-_-l_-plantarummal
COQUARD Lambda 25 - Dl 1
Ára:
1 980 Ft

20 liter tejhez

COQUARD Lambda 25 - Dl 1 részletes ismertetője

Lactobacillus plantarum-mal dúsított joghurt kultúra keverék, probiotikus joghurtok készítéséhez.

Édes, nagyon krémes, vastag textúrájú joghurt készíthető vele, alacsony utósavanyodással.

Ajánlott szilárd és habart joghurtok készítéséhez.

A Lactobacillus plantarum
  • törzs képes gátolni számos mikroorganizmust, beleértve az élesztőket és a penészeket is. Így ez az indító kultúra segít lelassítani a szennyeződések kialakulását és javítani a tejtermékek tartósságát.
  • Helyes használatával termékeink hosszabban megőrzik fogyaszthatóságukat.
  • Az emberi bélflóra egyik összetevője. Sikerrel alkalmazható egyes gyulladásos bélbetegségek gyógyítása során, erősíti az immunrendszert, gátolja a káros baktériumok megtelepedést és elszaporodását a bélrendszerben. 
*

Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
       
Javasolt: Receptúráinkat itt megtalálod!
Szilárd,
habart joghurt készítéséhez.
(ivó joghurt is készíthető vele)




Adagolása:
Kiszerelési egység Ajánlott tej mennyiség
DL 1 Joghurt készítéshez: 20 liter tej,

10 db   DL 1 Joghurt készítéshez: 10 x 20 liter tej,

DL 3,5 Joghurt készítéshez: 150-180 liter hőkezelt tej,


Felhasználása:
Ajánlott oltási hőmérséklet 
  • Joghurt: 42-43 C fok (ivó joghurt 30 C fok).
Inkubációs idő:
  • Szilárd joghurt: 42 C fok, 4,5-5 óra.
  • Habart joghurt: 42 C fok, 5,5-6 óra.
Egyéb jellemzők:
  • Hőoptimuma: 42 C fok,
  • minimuma: 36 C fok,
  • maximuma: 46 C fok.
Összetétele:
Streptococcus thermophilus, Nem tudod mik ezek és mire valók?
Lactobacillus bulgaricus,
Lactobacillus plantarum. A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!




Segédanyag: maltodextrin
   A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
   
Savasítás: •  gyors
Tárolása: Minőségét megőrzi: A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
+ 4 C fokon 3 hónap
- 18 C fokon 2 év
Víztől, párától óvni kell!
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!