Webáruház
» Coquard
» Lambda 25 - Joghurt kultúra, Lactob. Plantarummal
» Lambda 25 - Dl 1
https://www.sajtsziget.hu/termek/coquard-002mfc-lambda-25-joghurt-kultura-_-l_-plantarummal
COQUARD Lambda 25 - Dl 1 részletes ismertetője
Lactobacillus plantarum-mal dúsított joghurt kultúra keverék, probiotikus joghurtok készítéséhez.
Édes, nagyon krémes, vastag textúrájú joghurt készíthető vele, alacsony utósavanyodással.
Ajánlott szilárd és habart joghurtok készítéséhez.
A Lactobacillus plantarum
- törzs képes gátolni számos mikroorganizmust, beleértve az élesztőket és a penészeket is. Így ez az indító kultúra segít lelassítani a szennyeződések kialakulását és javítani a tejtermékek tartósságát.
- Helyes használatával termékeink hosszabban megőrzik fogyaszthatóságukat.
- Az emberi bélflóra egyik összetevője. Sikerrel alkalmazható egyes gyulladásos bélbetegségek gyógyítása során, erősíti az immunrendszert, gátolja a káros baktériumok megtelepedést és elszaporodását a bélrendszerben.
*
Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított
keverék a tej közvetlen beoltásához. |
|
|
|
|
Javasolt: |
|
Receptúráinkat itt megtalálod! |
|
• |
Szilárd, |
• |
habart joghurt készítéséhez. |
• |
(ivó joghurt is készíthető vele) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Adagolása: |
|
|
|
|
|
|
|
Kiszerelési egység |
Ajánlott tej mennyiség |
DL 1 |
Joghurt készítéshez: 20 liter tej, |
|
10 db DL 1 |
Joghurt készítéshez: 10 x 20 liter tej, |
|
DL 3,5 |
Joghurt készítéshez: 150-180 liter hőkezelt tej, |
|
|
Felhasználása: |
|
|
|
|
|
|
|
|
Ajánlott oltási hőmérséklet |
|
|
- Joghurt: 42-43 C fok (ivó joghurt 30 C fok).
Inkubációs idő:
- Szilárd joghurt: 42 C fok, 4,5-5 óra.
- Habart joghurt: 42 C fok, 5,5-6 óra.
Egyéb jellemzők:
- Hőoptimuma: 42 C fok,
- minimuma: 36 C fok,
- maximuma: 46 C fok.
|
|
Összetétele: |
|
• |
Streptococcus thermophilus, |
Nem tudod mik ezek és mire valók? |
• |
Lactobacillus bulgaricus, |
• |
Lactobacillus plantarum. |
A
leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
• |
Segédanyag: maltodextrin |
|
|
|
|
A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak. |
|
|
Savasítás: |
• gyors |
Tárolása: |
Minőségét megőrzi: |
A baktérium
kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg,
csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az
aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt. |
|
+ 4 C fokon |
3 hónap |
|
- 18 C fokon |
2 év |
|
Víztől, párától óvni kell! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem
alkalmasak! |