Látogasson el webáruházunkba!

COQUARD Lambda 12 - Dl 1 (002LQC)

Webáruház  »  Coquard  »  Lambda 12 - Joghurt kultúra  »  Lambda 12 - Dl 1
https://www.sajtsziget.hu/termek/coquard-002lqc-lambda-12-joghurt-kultura-_dl1_
COQUARD Lambda 12 - Dl 1
Ára:
1 795 Ft

20 liter tejhez

COQUARD Lambda 12 - Dl 1 részletes ismertetője

Joghurt és stabilizált lágysajt készítéséhez.

Kellemes, enyhe savasságú és közepesen lágy textúrájú, enyhe savókiválású joghurtok és joghurtitalok készítésére alkalmas törzsek válogatása.

Bármilyen tejhez felhasználható, de kifejezetten előnyös a kecsketejből készült joghurt készítéséhez.

*

Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
       
Javasolt: Receptúráinkat itt megtalálod!
Szilárd,
habart és
ivó joghurt készítéséhez.


Lágysajtok készítéséhez.
Adagolása:
Kiszerelési egység Ajánlott tej mennyiség
DL 1 Joghurt készítéshez: 20 liter tej,
Lágysajthoz: 100-200 liter tej feldolgozásához.
10 db   DL 1 Joghurt készítéshez: 10 x 20 liter tej,
Lágysajthoz: 10 x 100-200 liter tej feldolgozásához.
DL 3,5 Joghurt készítéshez: 150-180 liter hőkezelt tej,
Lágysajthoz: 350-700 liter tej feldolgozásához.

Felhasználása:
Ajánlott oltási hőmérséklet 
  • Joghurt: 42-43 C fok (ivó joghurt 30 C fok).
  • Lágysajt: 22-37 C fok.
Inkubációs idő:
  • Szilárd joghurt: 42 C fok, 4,5-5 óra.
  • Habart joghurt: 42 C fok, 5,5-6 óra.
Egyéb jellemzők:
  • Hőoptimuma: 42 C fok,
  • minimuma: 20 C fok,
  • maximuma: 48 C fok.
Összetétele:
90% Streptococcus thermophilus, Nem tudod mik ezek és mire valók?
10% Lactobacillus bulgaricus,

A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!




Segédanyag: maltodextrin
   A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
   
Savasítás: •közepes
Tárolása: Minőségét megőrzi: A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
+ 4 C fokon 3 hónap
- 18 C fokon 2 év
Víztől, párától óvni kell!
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!