Webáruház
» Coquard
» Lambda 12 - Joghurt kultúra
» Lambda 12 - Dl 1
https://www.sajtsziget.hu/termek/coquard-002lqc-lambda-12-joghurt-kultura-_dl1_
COQUARD Lambda 12 - Dl 1 részletes ismertetője
Joghurt és stabilizált lágysajt készítéséhez.
Kellemes, enyhe savasságú és közepesen lágy textúrájú, enyhe savókiválású joghurtok és joghurtitalok készítésére alkalmas törzsek válogatása.
Bármilyen tejhez felhasználható, de kifejezetten előnyös a kecsketejből készült joghurt készítéséhez.
*
Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított
keverék a tej közvetlen beoltásához. |
|
|
|
|
Javasolt: |
|
Receptúráinkat itt megtalálod! |
|
• |
Szilárd, |
• |
habart és |
• |
ivó joghurt készítéséhez. |
|
|
• |
Lágysajtok készítéséhez. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Adagolása: |
|
|
|
|
|
|
|
Kiszerelési egység |
Ajánlott tej mennyiség |
DL 1 |
Joghurt készítéshez: 20 liter tej, |
Lágysajthoz: 100-200 liter tej
feldolgozásához. |
10 db DL 1 |
Joghurt készítéshez: 10 x 20 liter tej, |
Lágysajthoz: 10 x 100-200 liter tej feldolgozásához. |
DL 3,5 |
Joghurt készítéshez: 150-180 liter hőkezelt tej, |
Lágysajthoz: 350-700 liter tej feldolgozásához. |
|
Felhasználása: |
|
|
|
|
|
|
|
|
Ajánlott oltási hőmérséklet |
|
|
- Joghurt: 42-43 C fok (ivó joghurt 30 C fok).
- Lágysajt: 22-37 C fok.
Inkubációs idő:
- Szilárd joghurt: 42 C fok, 4,5-5 óra.
- Habart joghurt: 42 C fok, 5,5-6 óra.
Egyéb jellemzők:
- Hőoptimuma: 42 C fok,
- minimuma: 20 C fok,
- maximuma: 48 C fok.
|
|
Összetétele: |
|
• |
90% Streptococcus thermophilus, |
Nem tudod mik ezek és mire valók? |
• |
10% Lactobacillus bulgaricus, |
|
|
A
leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
• |
Segédanyag: maltodextrin |
|
|
|
|
A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak. |
|
|
Savasítás: |
•közepes |
Tárolása: |
Minőségét megőrzi: |
A baktérium
kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg,
csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az
aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt. |
|
+ 4 C fokon |
3 hónap |
|
- 18 C fokon |
2 év |
|
Víztől, párától óvni kell! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem
alkalmasak! |