Látogasson el webáruházunkba!

COQUARD Iota Probi - Dl 1 (002IWA)

Webáruház  »  Coquard  »  Iota Probi - Probiotikus joghurt vagy acidotej kultúra  »  Iota Probi - Dl 1
https://www.sajtsziget.hu/termek/coquard-002iwa-iota-probi
COQUARD Iota Probi - Dl 1
Ára:
1 795 Ft

20 liter tejhez

COQUARD Iota Probi - Dl 1 részletes ismertetője

Széles spektrumu probiotikummal dúsított kultúra keverék, liofilizált formában, a tej közvetlen beoltásához. 

Használható acidotej / "joghurt" , erjesztett tejital készítéséhez

Optimális oltási hőmérséklet:
  • 35 - 42 C fok
Ezen a hőmérsékleten a fermentáció 4-6 óra alatt végbemegy.

5 baktériumtörzset tartalmaz, melyből 4 kizárólag ebben a keverékben található meg.

Lactobacillus acidophilus:
  • Képes átjutni az emésztő-rendszeren, és
  • a vastagbélben megtelepedni,
  • elszaporodni. Itt
  • gátolja a különféle kórokozók, gombák szaporodását.
  • Önmaga termel egy gyenge antibiotikumot.
  • Erősíti az immunrendszert a bélben lévő patogén mikroflóra megsemmisítésével.
  • Segíti a tejfehérjék, zsírok, laktóz emésztését,
  • normalizálja a szív munkáját, növeli a vérerek rugalmasságát, és csökkenti a koleszterin-tartalmat.
  • Csökkenti egyes légúti fertőzések kockázatát.
  • Antidepresszásként hat.

Bifidobacterium infantis:

  • az emberi bélflóra egyik összetevője.
  • Javítja az emésztést,
  • gyulladáscsökkentő hatású és
  • hozzájárul az emésztőrendszer egészségének megőrzéséhez.
  • Hatékony az Irritábilis bél szindrómatüneteinek enyhítésében.

A Bifidobacterium longum:

  • egy olyan jótékony hatású baktérium, amely
  • része az természetes emberi bélflórának.
  • Hozzájárul a vastagbél egészségének megőrzéséhez,
  • gátolja a kórokozó baktériumok elszaporodását, továbbá
  • kedvezően hat az immunrendszer működésére.

A Bifidobacterium breve:

  • kulcsfontosságú szerepet játszik az egészség megőrzésében.
  • Támogatja a vastagbél működését, enyhíti a székrekedést, és
  • csökkenti a gázképződést, a puffadást és a hasmenést.
  • Serkenti az immunrendszert, gátolja az E. coli a Candida gomba szaporodását. 


Felhasználása:
megegyezik a joghurt kultúráéval:

  • Tejet 90 C fokra melegítjük
  • Visszahűtjük oltási hőmérsékletre (35-42 C fok)
  • Ezt a hőmérsékletet tartjuk 4-6 órán át
  • Egy éjszakát hűtőben érleljük
  • 4 C fokon tároljuk

Összetétele: 
  • Streptococcus thermophilus
  • Lactobacillus acidophilus
  • Bifidobacterium infantis
  • Bifidobacterium breve
  • Bifidobacterium longum



Adagolása :
  • DL 1           20 liter pasztörizált tejhez
  • DL 3,5    150 - 180 liter pasztörizált tejhez

Tárolása:
  • + 4 C fokon 3 hónap
  • -18 C fokon eltarthatósága csomagolástól számított 2 év.
  • Víztől, párától óvni kell.