Webáruház
» Coquard
» Iota Vacherin
» Iota Vacherin- Dl 1
https://www.sajtsziget.hu/termek/coquard-002ioa-iota-vacherin
COQUARD Iota Vacherin- Dl 1 részletes ismertetője
Thermofil tejsav baktériumok és aromaképzők keveréke Vacherin Mont d'Or sajt készítéséhez.
A szükséges törzsek teljes keverékét tartalmazza.
Lassú és korlátozott savasodás és közepes proteolízis eredményeként, nem túl erős, kellemes ízvilágot és krémfehér felület képez.
*
Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított
keverék a tej közvetlen beoltásához. |
|
|
|
|
Javasolt: |
|
Receptúráinkat itt megtalálod! |
|
|
|
• |
Vacherin Mont d'Or sajt készítéséhez. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Adagolása: |
|
|
|
|
|
|
|
Kiszerelési egység |
Ajánlott tej mennyiség |
Bruttó ár |
Akciós bruttó ár |
DL 1 |
50 liter hőkezelt, vagy |
100 liter nyers tej
feldolgozásához. |
10 db DL 1 |
10 x 50 liter hőkezelt, vagy |
10 x 100 liter
nyers tej feldolgozásához. |
DL 3,5 |
liter hőkezelt, vagy |
liter nyers tej
feldolgozásához. |
Tapasztalataink alapján a keverék olyan aktív, hogy megfelelő
tejminőség esetén, az ajánlott dózis megfelezhető. |
Felhasználása: |
|
|
|
|
|
|
|
|
Ajánlott oltási hőmérséklet: |
38-40 C fok. |
|
Érlelési idő, az oltóanyag hozzáadása előtt 15-30 perc. |
|
Összetétele: |
|
• |
Streptococcus thermophilus, |
Nem tudod mik ezek és mire valók? |
• |
Élesztő: Débaryomyces hansenii és |
• |
Candida colliculosa, |
A
leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót! |
• |
Géotrichum candidum (jellegzetes aromáért), |
• |
Érlelő kultúrák: Micrococcusok |
|
|
|
|
|
|
• |
Segédanyag: maltodextrin |
|
|
|
|
A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak. |
|
|
Savasítás: |
•lassú és korlátozott |
Tárolása: |
Minőségét megőrzi: |
A baktérium
kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg,
csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az
aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt. |
|
+ 4 C fokon |
3 hónap |
|
- 18 C fokon |
2 év |
|
Víztől, párától óvni kell! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem
alkalmasak! |