Látogasson el webáruházunkba!

COQUARD Iota FF - Dl 1 (002IKA)

Webáruház  »  Coquard  »  Iota FF - Krémsajt, friss sajt  »  Iota FF - Dl 1
https://www.sajtsziget.hu/termek/coquard-002ika_x-iota-ff-friss-sajt
COQUARD Iota FF - Dl 1
Ára:
2 580 Ft

100-200 liter tejhez

COQUARD Iota FF - Dl 1 részletes ismertetője

Mezofil keverék, sokáig egyenletes ízű, nagyon aromás túró, krémsajt, friss és "félfriss" sajtok készítéséhez.

Egyaránt használható tehéntej, juhtej és kecsketej feldolgozásához.

Ideális arányban tartalmazza a kezdő kultúrákat és a védelmi kultúrákat!

A keverék gondoskodik a stabil ízről, javítja a termék védelmét, meghosszabbítja eltarthatóságát.

Gátolja (4-6 nap), majd lassítja az élesztők, penészek és a gombák megjelenését, különös tekintettel a Geortichum Candidumra.

*

Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
       
Javasolt: Receptúráinkat itt megtalálod!
Túró,
krémsajt,
friss sajt és
"félfriss" sajtok készítéséhez.
Adagolása:
Kiszerelési egység Ajánlott tej mennyiség
DL 1 100 liter hőkezelt, vagy
200 liter nyers tej feldolgozásához.
10 db   DL 1 10 x 100  liter hőkezelt, vagy
10 x 200 liter nyers tej feldolgozásához.
DL 3,5 350 liter hőkezelt, vagy
700 liter nyers tej feldolgozásához.
Tapasztalataink alapján a keverék olyan aktív, hogy megfelelő tejminőség esetén, az ajánlott dózis megfelezhető.
Felhasználása:
Ajánlott oltási hőmérséklet: 
 •   nyerstej esetén 19-22 C fok,
 •  pasztörizált tej esetén 22-26 C fok.
Összetétele:
Lactococcus cremoris Nem tudod mik ezek és mire valók?
Lactococcus lactis
Lactococcus diacetilactis A leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!
Lactobacillus plantarum
Lactobacillus rhamnosus
Leuconostoc cremoris
Segédanyag: maltodextrin
    A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
   
Savasítás: •  közepes
Tárolása: Minőségét megőrzi: A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
+ 4 C fokon 3 hónap
- 18 C fokon 2 év
Víztől, párától óvni kell!
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!

*