Webáruház
» Coquard
» Iota FF - Krémsajt, friss sajt
» Iota FF - Dl 1
https://www.sajtsziget.hu/termek/coquard-002ika_x-iota-ff-friss-sajt
COQUARD Iota FF - Dl 1 részletes ismertetője
Mezofil keverék, sokáig egyenletes ízű, nagyon aromás túró, krémsajt, friss és "félfriss" sajtok készítéséhez.
Egyaránt használható tehéntej, juhtej és kecsketej feldolgozásához.
Ideális arányban tartalmazza a kezdő kultúrákat és a védelmi kultúrákat!
A keverék gondoskodik a stabil ízről, javítja a termék védelmét, meghosszabbítja eltarthatóságát.
Gátolja (4-6 nap), majd lassítja az élesztők, penészek és a gombák megjelenését, különös tekintettel a Geortichum Candidumra.
*
Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított
keverék a tej közvetlen beoltásához. |
|
|
|
|
Javasolt: |
|
Receptúráinkat itt megtalálod! |
|
• |
Túró, |
• |
krémsajt, |
• |
friss sajt és |
• |
"félfriss" sajtok készítéséhez. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Adagolása: |
|
|
|
|
|
|
|
Kiszerelési egység |
Ajánlott tej mennyiség |
DL 1 |
100 liter hőkezelt, vagy |
200 liter nyers tej
feldolgozásához. |
10 db DL 1 |
10 x 100
liter hőkezelt, vagy |
10 x 200 liter
nyers tej feldolgozásához. |
DL 3,5 |
350 liter hőkezelt, vagy |
700 liter nyers tej
feldolgozásához. |
Tapasztalataink alapján a keverék olyan aktív, hogy megfelelő
tejminőség esetén, az ajánlott dózis megfelezhető. |
Felhasználása: |
|
|
|
|
|
|
|
|
Ajánlott oltási hőmérséklet: |
|
|
|
|
|
• nyerstej esetén 19-22 C fok,
• pasztörizált tej esetén 22-26 C fok. |
|
Összetétele: |
|
• |
Lactococcus cremoris |
Nem tudod mik ezek és mire valók? |
• |
Lactococcus lactis |
• |
Lactococcus diacetilactis |
A
leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót! |
• |
Lactobacillus plantarum |
• |
Lactobacillus rhamnosus |
• |
Leuconostoc cremoris |
|
|
|
|
• |
Segédanyag: maltodextrin |
|
|
|
|
A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak. |
|
|
Savasítás: |
• közepes |
Tárolása: |
Minőségét megőrzi: |
A baktérium
kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg,
csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az
aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt. |
|
+ 4 C fokon |
3 hónap |
|
- 18 C fokon |
2 év |
|
Víztől, párától óvni kell! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem
alkalmasak! |
*