Webáruház
» Félkemény sajtok starterei
» Iota - Raclette
https://www.sajtsziget.hu/termek/coquard-002iebx-iota-raclette
COQUARD Iota - Raclette részletes ismertetője
Mezofil, termofil és érlelő kultúrák keveréke, hagyományos raclette típusú sajtok készítéséhez.
Ez a keverék különösen alkalmas nagyon rugalmas tésztájú, gazdag aromájú sajtok készítéséhez a lactobacillusok és a micrococcusok által biztosított erős proteolitikus aktivitásnak és aromaképzésnek köszönhetően.
A micrococcusoknak köszönhetjük továbbá, hogy elkerülhetjük az érés folyamán a keseredést.
Nem tartalmazza a Brevibacteriumot, ezért ajánlott a
Sigma 96 SP-vel együttesen használni.
*
Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított
keverék a tej közvetlen beoltásához. |
|
|
|
|
Javasolt: |
|
Receptúráinkat itt megtalálod! |
|
• |
hagyományos Raclette sajt készítéséhez. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Adagolása: |
|
|
|
|
|
|
|
Kiszerelési egység |
Ajánlott tej mennyiség |
Bruttó ár |
Akciós bruttó ár |
DL 1 |
100 liter hőkezelt, vagy |
- |
Ft |
- |
Ft |
200 liter nyers tej
feldolgozásához. |
10 db DL 1 |
10 x 100
liter hőkezelt, vagy |
- |
Ft |
- |
Ft |
10 x 200 liter
nyers tej feldolgozásához. |
DL 3,5 |
350 liter hőkezelt, vagy |
5.820,- |
Ft |
- |
Ft |
700 liter nyers tej
feldolgozásához. |
Tapasztalataink alapján a keverék olyan aktív, hogy megfelelő
tejminőség esetén, az ajánlott dózis megfelezhető. |
Felhasználása: |
|
|
|
|
|
|
|
|
Ajánlott oltási hőmérséklet: |
28-35 C fok. |
|
Hagyjuk érni az oltóanyag hozzáadása előtt 30 perc és 1 óra közti időt. |
|
Összetétele: |
|
• |
Streptococcus thermophilus, |
Nem tudod mik ezek és mire valók? |
• |
Lactobacillus bulgaricus, |
• |
Lactobacillus helveticus, |
A
leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót! |
• |
Lactococcus lactis, |
• |
Lactococcus cremoris, |
• |
Lactococcus lactis diacetylactis, |
|
|
|
|
• |
Leuconostocs mesenteroides cremoris, |
|
• |
Mikrococcus: Staphylococcus xylosus. |
|
• |
Segédanyag: maltodextrin |
|
|
|
|
A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak. |
|
|
Savasítás: |
• közepes |
Tárolása: |
Minőségét megőrzi: |
A baktérium
kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg,
csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az
aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt. |
|
+ 4 C fokon |
3 hónap |
|
- 18 C fokon |
2 év |
|
Víztől, párától óvni kell! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem
alkalmasak! |