Webáruház
» Coquard
» Beta 1 - Morbier
» Beta 1 - Dl 1
https://www.sajtsziget.hu/termek/coquard-00-beta-1-mezofil-starter-keverek-_dl1_2
COQUARD Beta 1 - Dl 1 részletes ismertetője
Mezofil, túlnyomórészt homofermentatív tejsavtermelő baktérium kultúra tenyészet, több törzsből álló keveréke.
Nagyon tiszta ízt eredményező kultúra keverék, mely gyorsan savanyít.
Zárt szerkezetű, alacsony hőn utómelegített, kevéssé préselt félkemény sajtok készítéséhez.
Használjuk bátran, a sajttípusnak megfelelő érlelő és aromaképző kultúrákkal együtt!
*
Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított
keverék a tej közvetlen beoltásához. |
|
|
|
|
Javasolt: |
|
Receptúráinkat itt megtalálod! |
|
• |
Morbier,
|
• |
Gouda, |
• |
Edami és |
• |
egyéb zárt szerkezetű félkemény sajtok készítéséhez. |
• |
Valamint leveles túró, krémsajt és friss sajtok készítéséhez. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Adagolása: |
|
|
|
|
|
|
|
Kiszerelési egység |
Ajánlott tej mennyiség |
DL 1 |
100 liter hőkezelt, vagy |
200 liter nyers tej
feldolgozásához. |
10 db DL 1 |
10 x 100
liter hőkezelt, vagy |
10 x 200 liter
nyers tej feldolgozásához. |
DL 3,5 |
300 liter hőkezelt, vagy |
600 liter nyers tej
feldolgozásához. |
Tapasztalataink alapján a keverék olyan aktív, hogy megfelelő
tejminőség esetén, az ajánlott dózis megfelezhető. |
Felhasználása: |
|
|
|
|
|
|
|
|
Ajánlott oltási hőmérséklet: |
22-37 C fok. |
|
Inkubációs idő az oltóanyag hozzáadása előtt minimum 30 perc. |
|
Összetétele: |
|
• |
Lactococcus Lactis, |
Nem tudod mik ezek és mire valók? |
• |
Lactococcus Cremoris. |
|
|
A
leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
• |
Segédanyag: maltodextrin |
|
|
|
|
A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak. |
|
|
Savasítás: |
• részletesen az alábbi táblázatban olvasható. |
Tárolása: |
Minőségét megőrzi: |
A baktérium
kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg,
csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az
aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt. |
|
+ 4 C fokon |
3 hónap |
|
- 18 C fokon |
2 év |
|
Víztől, párától óvni kell! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem
alkalmasak! |
Savanyító hatása 100 liter sovány tejbe 1db DL1 kapszulát feloldva 30 C fokon:
Óra |
Sav |
Ph. |
3 |
18 |
6,50 |
5 |
30 |
5,90 |
8 |
75 |
4,80 |
15 |
80 |
4,50 |
18 |
90 |
4,45 |
Savanyító hatása 100 liter sovány tejbe 1db DL1 kapszulát feloldva 24 C fokon:
Óra |
Sav |
Ph. |
3 |
16 |
6,60 |
5 |
18 |
6,50 |
8 |
25 |
6,00 |
15 |
75 |
4,80 |
18 |
80 |
4,70 |