Webáruház
» Coquard
» Iota Kefir 2
» Iota Kefir 2 - Dl 1
https://www.sajtsziget.hu/termek/002iog_x-iota-kefir-2
COQUARD Iota Kefir 2 - Dl 1 részletes ismertetője
Az Iota Kefir 2 nevü kultúra keverék, KEFIR és kefir típusú erjesztett tejek készítéséhez.
Ezen startert alkotó törzsek, a kefirszemeket (tibeti gombát) építő természetes mikroflórából származnak.
Különösen alkalmas a hagyományos, meglehetősen savanyú, tipikus Kefir (erjesztett tej) készítéséhez. Élesztőket tartalmaz, amelyek kis mennyiségű alkoholt és CO2-t fognak termelni.
Kefir 3-nál aromásabb és pezsgőbb.
*
Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított
keverék a tej közvetlen beoltásához. |
|
|
|
|
Javasolt: |
|
Receptúráinkat itt megtalálod! |
|
• |
Kefir készítéséhez |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Adagolása: |
|
|
|
|
|
|
|
Kiszerelési egység |
Ajánlott tej mennyiség |
DL 1 |
20 liter tej feldolgozásához. |
|
10 db DL 1 |
10 x 20 liter tej feldolgozásához. |
|
DL 3,5 |
350 liter tej feldolgozásához. |
|
|
Felhasználása: |
|
|
|
|
|
|
|
|
Ajánlott oltási hőmérséklet: |
24-32 C fok. |
|
Ezt a hőmérsékletet tartsuk 14-24 órán keresztül, a meleg érlelés folyamán. |
|
Összetétele: |
|
• |
Lactococcus lactis, |
Nem tudod mik ezek és mire valók? |
• |
Lactococcus cremoris, |
• |
Lactobacillus bulgaricus, |
A
leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót! |
• |
Lactobacillus helveticus, |
• |
Lactobacillus rhamnosus, |
• |
Lactobacillus paracasei, |
|
|
|
|
• |
Lactobacillus acidophilus, |
• |
Streptococcus thermophilus, |
• |
Bifidobacterium bifidum, |
• |
Kluyveromyces marxianus, |
• |
Segédanyag: maltodextrin |
|
|
|
|
A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak. |
|
|
Savasítás: |
• |
Tárolása: |
Minőségét megőrzi: |
A baktérium
kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg,
csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az
aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt. |
|
+ 4 C fokon |
3 hónap |
|
- 18 C fokon |
2 év |
|
Víztől, párától óvni kell! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem
alkalmasak! |