, , , , ,
    Danisco Choozit MM 100 - 25 DCU
    danisco
    A képek csak illusztrációk.
    Megosztás másokkal:

    Danisco Choozit MM 100 - 25 DCU

    Cikkszám: 932200
    Gyártó: Danisco »
    Kiszerelés: db
    3 950 Ft
    Nettó: 3 110 Ft +áfa
    "Nagycsomag"
    10 db-tól 2 284 Ft +áfa, bruttó 2 900 Ft /db
     db
    Rövid ismertető: Mezofil starter

    Termékismertető

    A Danisco Choozit  MM 100 vagy 101  heterofermentatív mezofil indító kultúra.
    Minőségét megőrzi:  2025. márciusig
    Felhasználható nagyon sokféle rövid érlelésű szeletelhető sajt, és friss sajt, előállítására is, beleértve Brie-t, Camembert-et, Gouda-t, Edam-t, kékpenésszel érőket vagy akár a Chevre sajtot is.
    Készíthetünk vele vajat, túrót, tejfölt és tejszínt is.

    Ugyanazokat az elsődleges tenyészeteket tartalmazza, amelyek a Choozit MA011- ben találhatók, Lactococcus diacetylactis-al kiegészítve.

    A L. diacetilaktis-nak köszönhetően - amely CO2-t termel és vajszerű ízt / aromát hozza létre -  ezen tenyészettel készített sajt textúrája kissé nyitottabb lesz, ez biztosítja a kevés számú, tipikusan kicsi, szabályos, kerek lyukat a sajtban.

    Aromát és csekély gázt termelő, közepesen gyorsan savanyító tenyészet.

    *

    Speciálisan válogatott, koncentrált és fagyasztva szárított keverék a tej közvetlen beoltásához.
        
    Javasolt:Receptúráinkat itt megtalálod!
    lágysajtok, gomolya sajt
    vaj,
    krémsajt,
    szeletelhető sajtok és kékpenésszel érők,
    kemény sajtok, túró, tejföl, tejszín készítéséhez.


    Adagolása:Segítség a 10 liter tejhez szükséges mennyiség kiszámításához!
    Kiszerelési egységAjánlott mennyiség 100 liter tejhez
    25 DCUvaj, lágysajt, szeletelhető sajtok, kéksajtok, kemény sajt, tejföl:  6,25 DCU 
    krémsajt: 3,75-6,25 DCU

    túró és tejszín: 4-6 DCU




    A feltüntetett kultúrázási mennyiségek irányértékek.

    Az egységnyi tejhez adandó kultúra mennyisége függ a technológiától, a tej zsírtartalmától és a kívánt végtermék jellemzőitől.

    A készítendő sajt kívánt tulajdonságainak eléréséhez további tenyészetek hozzáadása válhat szükségessé.


    Ajánlott oltási hőmérséklet: 
    • A szükséges mennyiséget közvetlenül a tej felszínére öntjük, 2 perc múlva alaposan elkeverjük

    Összetétele:
    Lactococcus lactis subsp. lactisNem tudod mik ezek és mire valók?
    Lactococcus cremoris subsp. cremoris
    Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetilactisA leggyakrabban használt mikróbákról itt találsz rövid összefoglalót!






    Segédanyag: maltodextrin, szacharóz
      A starter kultúrák és keverékeik a tejsavbaktériumok életfeltételeinek biztosítása érdekében laktózt tartalmaznak.
      
    Savasítás:• közepes
    Tárolása:Minőségét megőrzi:A baktérium kultúrák, közvetlenül a minőség megőrzési idő letelte után nem romlanak meg, csak (az addigi tárolási körülményektől függő mértékben) csökken az aktivitásuk. Ilyenkor próbagyártás javasolt.
    + 4 C fokon maximum 3 hónap,
    -18 C fokoncsomagoláson jelzett ideig.
    (Gyártástól számított 18 hónap.)
    Víztől, párától óvni kell!
    Az általunk forgalmazott termékek közvetlen fogyasztásra nem alkalmasak!


    Termék értékelés és véleményezés

    Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.

    Mások ezt tették még a kosárba

     - Camembert papír - KICSI
    200x200 mm
    3 205 Ft
    2 524 Ft +áfa
    Részletek
     COQUARD Kappa 3 - Dl 1
    Hamarosan
    50-100 liter tejhez
    2 365 Ft
    1 862 Ft +áfa
     - Kazein számok
    10 db / csomag
    350 Ft
    276 Ft +áfa
    Részletek

    Hasonló termékek