,
,
,
, ,
HUF
EUR
Bejelentkezés
Regisztráció
Menü
A kosár üres
Keresés
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Menü
Nyitólap
Tudástár
Sajtkészítés
Sajtok csoportosítása
Információk
Útmutató
Szállítási feltételek
Vásárlási feltételek
Át nem vett csomag
Elállás
Kapcsolat
Hírlevél
Termékek
Coquard
Danisco
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Oltók, enzimek és adalékok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
✖
Termékeink
Coquard
Danisco
.
Tejföl- vaj- túró- krémsajt kulturái
Vegyes alvasztású sajtok starter kultúrái
Lágy és penésszel érő sajtok starter kultúrái
Félkemény sajtok starterei
Kemény sajtok starterei
Gyúrt sajtok kultúrái
Joghurt és kefir kultúrák. Probiotikumok
Oltók, enzimek és adalékok
Érlelő, aromaképző és védelmi kultúrák. Élesztők.
..
Sajtkendők és túrózsákok
Sajtjelölés, bevonók és érlelő hálók
Csomagolás
Gépek, eszközök és tartozékaik
Munkaruhák, védőfelszerelések
Gouda sajt jellemzői
A Gouda Hollandiából származó, tehén-, vagy kecske tejből készült félkemény sajt. Átmérője 30 cm, 12-13 kg. A Baby Gouda maximum 1kg lehet.
Külsejét hagyományosan sárga viaszba burkolják. Jellemzően édes ízű, minél frissebb annál világosabb sárga, rugalmas, jól vágható. Az idős Gouda rendkívül törékeny.
Nevét Gouda városáról kapta de a megszokottaktól eltérően nem azért mert ott készítették, hanem mert a város megszerezte a "sajt árusításának jogát" mint feudális előjogot, és csak itt lehetett értékesíteni.
A gyengén érlelt sajt érési ideje csak 4 hét
A közepesen érett "Pikantje van Antje" néven ismert, érési ideje legalább 4 hónap. Egyéb közepes érlelésű Goudák 3-6 hónaposak.
Háromnegyed érettnek nevezzük 6-8 hónapos korában, és
akkor érett ha legalább 8 hónapos.
Már a középkorban is ízesíítették gyógynövényekkel, melyek nem csak az ízét gazdagították, de növelték az eltarthatóságát is. Füstölt sajtként is közkedvelt.
A kecskegouda igazi ínyencség. Fehér színű, egészen enyhe ízvilágú. Ennek is vannak különböző érési fokozatai, és gyakran ízesítik fűszerekkel gyógynövényekkel.
Megosztás
Írj nekünk massangeren